Savjeti za njegu kose

Savjeti za njegu kose.
Većina žena reći će da nije zadovoljna svojom kosom. Ne budite jedna od njih: njegujte svoju kosu, uložite nešto vremena i trud će vam se isplatiti.

Kosu perite od tjemena prema vrhovima. Tijekom pranja nikada ne skupljajte svu kosu na vrh glave i ne petljajte kosu nego ju stiskajte.
Regenerator stavljajte na vrhove, a ne na tjeme glave jer će se kosa brže zamastiti i frizura će slabije držati. Kosa kod tjemena je i puno zdravija i   regenerator joj ne treba, a u ekstremnim slučajevima joj treba jako malo.
Zadnje ispiranje neka bude u hladnoj vodi – osvježavajuće ljeti, no vrijedno muke i zimi.
Nikada, ali baš nikada ne raščešljavajte mokru kosu, kosu raščešljajte prije pranja ako Vam je jako zapetljana.
Raščešljajte prvo vrhove kose , a zatim idite prema tjemenu.
Koristite samo kvalitetne šampone i regeneratore, a dobro je i dva put mjesečno napraviti dobar pakung da se kosa dodatno nahrani i zatvori od   vanjskih djelovanja.
Svatko ima različito tjeme i kosu – dakle, nečiji omiljeni šampon i regenerator ne moraju i za vas biti najbolji izbor.
Učestalije šišanje ispucalih vrhova efektnije je od naglih i većih zahvata, kosu treba šišati na vrijeme.
Ne bojajte kosu jakim sredstvima i ne podvrgavajte jakim kemikalijama – kosa će izgledati zdravije ako to ne budete radili. Već ako ste se odlučili   na boju dobro razmislite hoćete li kosu bojati permanentnim bojama ili polupermanentnim bojama (preljevi za kosu). Polupermanentne boje su   puno bolje jer ne sadrže nikakve štetne sastojke i kosu bojaju izvana što je čini zdravijom i sjajnijom.

Posted in Blog Tagged with: ,